sâmbătă, 26 martie 2011

prăjitură cu nuci și bezea



Ai nevoie de:

Pentru blat
5 albușuri
8 gălbenușuri
10 linguri zahăr
150 g nuci măcinate
8 linguri făină
1 linguriță praf de copt


Pentru bezea:
3 albușuri
6 linguri zahăr
1 lingură suc de lămâie

Pentru cremă:
budincă de vanilie preparată conform instrucțiunilor de pe 1 plic
200 g unt
200 g nuci măcinate 
esență de rom

Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri zahăr
esență de rom


Mod de preparare:

Blatul: Se bat albușurile spumă cu zahărul adăugat treptat.Se pun gălbenușurile, nucile, făina cernută cu praful de copt.Se amestecă ușor și se pune compoziția într-o tavă tapetată și se coace la foc potrivit.

Bezeaua: Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie și  zahărul adăugat treptat.
Se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Se coace la foc potrivit și se lasă la răcit.

Crema: Budinca răcită se omogenizează cu untul se adaugă nucile și esența de rom.

Siropul: Se fierbe apa cu zahărul până zahărul e dizolvat.Când e rece se pune romul.
Se taie blatul în două foi și se însiropează.

Se asamblează prăjitura astfel: o foie de blat, cremă, blat , cremă, bezea și cremă.
Se ornează după preferințe.

Poftă bună!

Niciun comentariu: