joi, 14 aprilie 2011

chec simplu aromat


Nu am mai făcut de ceva vreme un chec și chiar îmi era poftă de unul aromat  și pufos!

Ai nevoie de:

5 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri făină
7 linguri ulei
1 linguriță praf de copt 
3 linguri cacao
50 g ciocolată albă
1 lingură coajă rasă de la portocală
esență de rom
esență de vanilie

Mod de preparare:

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat. Gălbenușurile se freacă puțin cu ulei și se adaugă peste albușuri. Făina se cerne cu praful de copt și se adaugă peste ouă amestecând ușor. Din această compoziție se ia cam un sfert și se pune cacaua cernută, coaja de portocală și romul. În partea albă se pune ciocolata tăiată bucătele și vanilia.
Într-o tavă tapetată se pune compoziția albă iar în mijlocul acesteia  se pune cea cu cacao.
Se coace în cuptorul încins la 150 grade până devine aurie. Se face testul cu scobitoarea. 

Poftă bună!


4 comentarii:

Alice Georgiana spunea...

La chec chiar ma pricep, oricum mersi pentru reteta si indrumare! Numai bine!

ionela spunea...

L asa chec poftesc si eu..macar o feliuta!
Un premiu virtual te asteapta pe blogul meu daca-ti face placere,bineinteles!

AnnyA spunea...

Yamii, arata atat de bine. De Paste cred ca am sa fac si eu, mai ales ca am oua de tara si datorita lor prinde acea culoare frumoasa :)

gaby's blog spunea...

Ionela te rog serveste! Sigur ca imi face placere sa primesc un premiu asta inseamna ca se mai gandeste si la mine cineva!

AnnyA merci! Da, datorita oualelor de casa a prins asa culoarea!

Va urez o seara minunata!