sâmbătă, 9 aprilie 2011

Choix à la creme



Am făcut choix à la creme așa cum îmi plac mie.

Ai nevoie de :

Pentru gogoșele:
250 ml apă
200 ml ulei
350 ml făină
8 ouă

Pentru cremă:
4 gălbenușuri
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
100 grame amidon
500 ml lapte
esență de vanilie
frișcă

Pentru ornat:
Glazură ciocolată
frișcă
cireșe
zahăr pudră

Mod de preparare:

Apa și uleiul se pun la fiert.Când acestea fierb  se adaugă toată făina și se amestecă bine la foc mic câteva minute. Compoziția obținută se lasă să se răcească puțin apoi se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare.
Din această compoziție se fac pe o tavă cu punga pentru ornat mici gogoșele care se coc în cuptorul bine încins la foc  mare până devin aurii.

Crema: Gălbenușurile se mixează cu zahăr și zahărul vanilat , se adaugă amidonul și laptele fierbinte apoi se fierbe până se îngroașă, amestecând continuu. Când crema e rece se pune esența de vanilie.

Asamblare:  Gogoșelele se taie formandu-le un capac iar înăuntrul lor se pune cremă și frișcă bătută.
Le-am ornat cu frișcă,cireșe și ciocolată topită .
La final le-am pudrat cu zahăr.

Poftă bună!

6 comentarii:

cccris spunea...

iti plac foarte bune :)

Bianca spunea...

Foarte fain arata!!!Nu am facut niciodata dar am mancat si sunt buni

gaby's blog spunea...

Cris și Bianca va multumesc frumos pentru aprecieri! v-am pupat :)

Reka spunea...

Ce bine arata!!!! Imi vine sa mananc una!!!! Te pup!!!!

Alice Georgiana spunea...

Arata super si cred ca si gustul este si mai si! Voi incerca si eu reteta ta!

gaby's blog spunea...

Reka serveste , te rog! :)

Alice sa-mi spui daca-ti plac.

O noapte minunata sa aveti!