luni, 11 aprilie 2011

gogoșele cu miere



Aceste gogoșele sunt pentru provocarea Dulce Românie , provocare găzduită luna aceasta de Mimmi.
Din cele două ingrediente propuse și anume miel și miere am ales mierea.

Ai nevoie de:
4 căni făină
1/2 cană zahăr
1 praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță sare
4 ouă
1/2 cană ulei de porumb
1/2 cană suc de portocale și lămâie
5 linguri miere
1 lingură coajă rasă de portocală
1 lingură coajă rasă de lămâie

Pentru glazură:
1 cană suc de portocale și lămâie
1 cană miere

Mai ai nevoie de ulei pentru prăjit.


Mod de preparare:

Făina cernută se amestecă cu praful de copt , zahărul, scorțișoara și sarea. Într-un alt vas se amestecă sucul de portocale cu coaja rasă de lămâie , portocală, uleiul , ouăle și mierea. Compoziția obținută se adaugă peste făină și se frământă un aluat ușor lipicios. Din acest aluat se fac biluțe de mărimea unei nuci și se prăjesc în uleiul încins la 180 grade C. Se scot pe un servețel pentru a se scurge de uleiul în exces.

Glazura: Sucul de portocale cu lămâie se pune la fiert cu miere până devine un sirop bine legat.
Gogoșelele se dau prin această glazură și se aranjează pe un platou.

Poftă bună!