luni, 4 aprilie 2011

Iepurași dulci



Azi am făcut  iepurași dulci , cu scumpele mele.
Au fost foarte încântate.


Ai nevoie de:

500 g făină
1 plic drojdie
200 ml lapte
1 lingură zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuș
3 linguri miere
3 linguri ulei
scorțișoară măcinată

Pentru decor:
1 gălbenuș
2 linguri lapte
zahăr vanilat
cuișoare

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduț și se adaugă peste făină. Se pun  restul ingredientelor și se frământă un aluat fin , maleabil.

Se lasă la crescut cca 1 oră apoi se fac iepurașii.  Se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte și se pun ochii din cuișoare. Se coc la 150 grade C până devin aurii.


Poftă bună!

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Cum sa nu fie incantate cand mami le-a preparat ceva bun si frumos?

gaby's blog spunea...

merci Maria! :)