sâmbătă, 4 iunie 2011

midii cu sos


Cred că fiecare restaurant italienesc servește " Cozze alla marinara".  Aseară le-am făcut și eu! 
Bine, nu a fost ca la restaurant unde doar te așezi , comanzi și cineva îți aduce o farfurie mare cu midii!
 Acasă trebuie să le cureți și toate cele dar merită !
Au fost bune, bune!


Ai nevoie de:
1 kg midii
1 cană sos de roșii
1 ceașcă vin alb sec
4 căței de usturoi
1 legătură mare de pătrunjel
ulei de măsline
sare,piper

Mod de preparare:

Midiile se curăță bine! Se ia fiecare în parte , i se trage firul care este între cele două jumătăți și se freacă bine cu un burete aspru sub jetul de apă. 
Într-un vas mai  înalt se pune ulei de măsline, pătrunjelul tocat  mărunt și usturoiul pisat. Se prăjește puțin apoi se adaugă sosul de roșii și vinul  dupăcare midiile și sare cu piper. Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă cca. 10-15 min. După ce a trecut timpul și toate midiile s-au deschis, sunt gata! 
Se servesc presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

Niciun comentariu: