vineri, 8 iulie 2011

cous-cous pufos și aromat



Ai nevoie de:

250g cous-cous
3 linguri ulei de floarea soarelui
supă de legume
70 g unt
1 cățel de usturoi
pătrunjel


Mod de preparare:

Puneți cous-cous-ul într-un vas și adăugați uleiul. Amestecați bine cu o furculiță. Între-timp puneți într-o oală antiaderentă, să fiarbă, cam 300 ml supă de legume sărată după gust. Când aceasta fierbe adăugați cous-cous-ul mestecând delicat cu furculița până când acesta a absorbit toată supa.
Acoperiți oala , opriți focul și lăsați-l așa 2 minute. După trecerea timpului indicat se pune untul. Aduceți din nou la fierbere pentru alte 3 minute  la foc mic, mestecând delicat cu furculița.
Acum este gata cous-cous-ul. Lăsați-l acoperit.

Pentru ai da aromă, deși este aromat și gustos și fără usturoi și pătrunjel , punem într-o tigaie puțin ulei de măsline pătrunjelul tocat mărunt.Prăjim până când pătrunjelul e crocant și adăugăm usturoiul pisat. Mai lăsam pe foc doar cât să se aromeze uleiul de la usturoi.

Servim cous-cous-ul cald cu ulei aromat și pătrunjel crocant. E delicios!

Poftă bună!

2 comentarii:

sarah spunea...

arata bine,bine.n-am mancat cus cus.pe aici nu se gaseste dar as incerca.pupicei

gaby's blog spunea...

eu cand l-am mancat prima data mi se părea ciudat cand il vedeam, ma candeam ce-o fii? dar e atat de gustos si mai ales aromat de la unt... e super! te pup