vineri, 29 iulie 2011

dulceață de piersici



V-am spus ca am primit multe piersici! Sunt atât de buneee! 
Cum oare se putea să nu fac și dulceață?
N-am facut din toate numai vreo 2 kg :D

Ai nevoie de:
2 kg piersici (cântărite întregi)
1 kg de zahăr

Mod de preparare:

Piersicile se spală și se curăță de coajă. Se taie și li se scot sâmburii apoi se taie bucăți. Eu am cântărit 2 kg dar când le-am pus în oală am mai adăugat câteva (mi se păreau puține :D) cred că am ajuns cam pe la 
2,5 kg piersici (cântărite întregi) și am adăugat zahărul, 1 kg nu mai mult. Să nu vă gândiți ,
Cum?  la 2,5 kg de piersici a pus doar 1 kg de zahăr?
Da ,atât am pus  și a ieșit o dulceață minunată!
Dulce și aromată!

Bunn. Am amestecat zahărul cu piersicile , le-am pus pe foc potrivit spre mic și le-am fiert. Aveți grijă să fie o oală încăpătoare pentru că lasă destul de mult suc. Pentru început se amestecă din când în când dar la final aveți grijă să amestecați des pentru că are tendința să se prindă , să nu afumați bunătate de dulceață! Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie, cu o spumieră.
Am fiert dulceața cam 3 ore și a ieșit ... ce vedeți!  Știți că dulceața este gata când , puțină dulceață pusă pe o farfurie și răcită are o consistență legată, adică siropul nu curge ca apa. Când e gata se pune caldă (fierbinte) în borcane curate și bine uscate  și se pun capacele. O să se capseze singure.
Au ieșit 3 borcane cu dulceață bună, bună!
Poftă bună!

5 comentarii:

Antonina spunea...

Am mancat 2 nectarine numai ce ;) dar clar vreau si dulceata de piersici !

gaby's blog spunea...

Antonina serveste te rog! te pup!

TeoBucatar spunea...

Asa-mi place,simplu si fara nici un adaos!Te pup Gaby!

Mirela spunea...

Ce bine arata ,eu te invit la o dulceata de caise,dar nu refuz nici pe cea de piersici.puppppp

gaby's blog spunea...

Teo si mie imi place simpla, sa-i simt gustul!
Mirela merci! Sigur ca nu refuz nici eu pe cea de caise!

O noapte frumoasa!