duminică, 31 iulie 2011

înghețată de piersici cu piersici caramelizate și vacanța!!!

 Trebuie să știți că această înghețată are o aromă fantastică! 
Să mai spun și de piersicile caramelizate fierbinți care alunecă pe înghețată? Să mai spun și de picăturile de caramel care topesc înghețata?
Toate asta într-o singură cupă!

Pentru înghețată,
Ai nevoie de:
3 gălbenușuri
6 linguri zahăr
200 ml lapte integral
200 ml smântână dulce neîndulcită
(recomand folosirea smântânei naturale în locul celei vegetale, gen Hulala sau altele! 
Gustul nici nu se compară!)
3 piersici

Pentru piersicile caramelizate:
feliuțe de piersici
zahăr brun
Mod de preparare:

Gălbenușurile se mixează cu zahărul până devin albe iar zahărul e topit. Laptele se pune la fiert , iar când e fierbinte se pune puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecați până sunteți sigure că zahărul e topit complet.Lăsați să se răcească. Smântâna se bate spumă. Dacă folosiți din cea vegetală atenție la zahărul adăugat, ținând cont de faptul că smântâna vegetală este deja dulce.
Să nu fie înghețata prea dulce. 
După ce e spumă smântâna se pune puțin câte puțin peste gălbenușurile cu lapte care sunt răcite. 
Piersicile se curăță de coajă și se macină într-un blender. Adăugați piureul de piersici peste compoziția făcută anterior.
Amestecați bine și puneți la congelator. Scoateți vasul din când în când și amestecați cu o lingură ca să spargeți floricelele de gheață.

Piersicile caramelizate se fac așa: Se taie feliuțe piersicile. Într-o tigaie puneți puțin zahăr brun la topit. Când e topit se pun feliuțele de piersică și se întorc pe ambele părți. 
Puneți înghețata în bol și deasupra lor se pun feluițe de piersică deja caramelizate, dar fierbinți! 
Mai adăugați câteva picături de zahăr caramelizat și serviți imediat!

Poftă bună!

Cu acestă înghețată iau o vacanță de 1 lună! Ne revedem sau mai bine spus ne recitim în septembrie! :))


9 comentarii:

Alexandrina spunea...

Vacanta placuta!

TeoBucatar spunea...

Vacanta placuta si sa te intorci cu forte proaspete!

Antonina spunea...

Delicioasa!!! si vacanta unde-i ?? pentru tine ,nuh?? deci ma trece invidia asa din varful degetelor... ;)) Pupici si vacanta frumoasa daca despre ea ii vorba ;)

Reka spunea...

Imi place mult inghetata ta!!!! vacanta placuta!!!!

gaby's blog spunea...

Alexandrina multumesc frumos!

Teo merci! Sigur o sa ma intorc cu forte proaspete.

Antonina desigur ca pt mine! merit si eu! Ii spun eu vacanta, dar defapt la mine e vacanta in fiecare zi :D iau si eu o pauza. Mergem in calatorii si nu o sa am timp de blog. Nu trebuie sa te treaca invidia ca ai fost si tu la mare deci :D

Reka ma bucur ca-ti place! Merci frumos!

Sa aveti o seara minunata!

Sidy spunea...

Gaby multumesc mult pentru link si pentru minunata inghetata cu care m-ai primit !
Vacanta placuta iti doresc si...sa ne incanti cu retetele tale dupa ce te intorci!

KaBea spunea...

Unde am nimeriiit!!!!Ce bunatate!Vacanta minunata!

sarah spunea...

m-ai lasat cu gura cascata.de vis inghetata ta.sper ca ai avut o vacanta minunata.eu am fost privata de dreptul la internet asa ca acum am ocazia sa vad ce am pierdut.pupicei

Amoush spunea...

arata excelent! ce bine ca am deja ingredientele necesare ;)

o seara frumoasa