luni, 25 iulie 2011

paste cu roșii și busuioc


Fac paste destul de des, preferatele lui Cleo, le papă cu mânuța :))
Sunt foarte bune și nu e complicat să le faci!

Ai nevoie de:
400 g paste făinoase
1 ceapă
1 cană sos de roșii
câteva fire busuioc
parmezan
ulei de măsline
sare, piper

Mod de preparare:
Puneți pastele la fiert urmând indicațiile de pe ambalaj inclusiv timpul de fierbere.Eu le-am fiert 9 minute. Nu uita să adaugi sare în apa de fierbere.
Pregătim sosul. Ceapa se taie mărunt și se prăjește în puțin ulei până când devine transparentă. Se adaugă sosul de roșii, sare și piper. Se fierbe puțin și se adaugă busuiocul tăiat mărunt. Gata!
Scurgeți apa de pe paste și așezațile în farfurii. Adăugați puțin sos deasupra lor, parmezan și puțin busuioc mărunțit. După gust se poate pune și puțin ulei de măsline (asta-mi place mie :D ).

Serviți cu poftă!



Și dacă e cu busuioc participă la provocarea Dulce Românie gazduită luna asta de Flory .

6 comentarii:

sarah spunea...

bune rau pastele.eu acum bantui blogosfera in cautarea unei retete pentru cina.7.44 PM si eu inca nu stiu ce fac de mancare.cred ca pastele tale le trec pe meniu,pun si niste pui sa nu avem observatii anti-vegetariene de la carnivorul familiei.pupicei

gaby's blog spunea...

Desigur Sarah, cu niste carne de pui e si mai super! sa-mi spui daca l-ai facut :) te pup!

TeoBucatar spunea...

Bune ar fi in seara asta ca nu am nimic pregatit!!!

FLORY spunea...

Si noua ne plac foarte mult!Mai fac si cu usturoi in locul cepei,excelente.Multumesc,pupici!

Adela Zilahi spunea...

Simple aceste paste si de mare efect, foarte bune! Puup!

Antonina spunea...

Bune rau pastele tale! simplu si delicios!! mi-ai dat o idee... ca tot n-am sa am timp diseara de papa ;)) paste cu busu sa fie ;) Pupici