marți, 12 iulie 2011

pere cu sos de ciocolată



Pe căldura asta nici nu îndrăznesc să dau drumul la cuptor!
Pentru desert am făcut ceva rapid care nu necesită prea mult foc.
Pere cu sos de ciocolată.

Ai nevoie de:

2 pere
2 căni cu apă
5 linguri cu zahăr
coaja și sucul de la 1 lămâie mai mică

Pentru sosul de ciocolată:

50 gr ciocolată amăruie
2 linguri zahăr pudră
4 linguri smântână dulce
1 lingură cacao îndulcită


Mod de preparare:

Am folosit pere din soiul bosc. Din acelea cu coaja subțire, maro și mai tare ca la alte soiuri.
Am curățat perele de coajă lăsându-le codițele apoi le-am dat cu suc de lămâie să nu oxideze. Într-un vas mic și înalt am pus apa ,zahărul sucul de lămâie și coaja dată pe răzătoare.Am ras coaja subțire, doar cea galbenă direct în oală.
Am pus la fiert apa și când a început să fiarbă am pus perele cu codița în sus. Le-am fiert la foc mic până când o scobitoare a intrat ușor în pară.Cam 10 minute. Le-am scos din apă și le-am lăsat să se răcească pe un grătar, astfel se scurg și de apă. Au un miros fantastic și rezistă la fiert, adică nu se înmoaie.

Am început să fac sosul de ciocolată. Într-o oală mică cu fundul gros am pus ciocolata bucățele, smântâna, zahărul și cacaua. Le-am pus pe foc doar câteva secune apoi am amestecat până la topirea ciocolatei și omogenizarea sosului.
Puneți para pe o farfurie, turnați sos de ciocolată peste ea și serviți-o cu o cupă de înghețată.

Este bun și răcoros!

Poftă bună!

7 comentarii:

violette spunea...

Minunat desertul tau...rapid si delicios!
o zi placuta!

modniza spunea...

imi plac mult perele.delicioasa reteta! meeerrrsssiii! xxxxx

gaby's blog spunea...

Violette, merci frumos de aprecieri!
Modniza , merci!
O zi frumoasa va urez!

sarah spunea...

bravo Gaby super desert!ma bucur ca nu l-ai fiert in vin,asa pot "imprumuta " si u reteta.pupicei arata divin!

Antonina spunea...

Imi plac foarte mult perele!!! iar desertul tau le pune in evidenta finetea!! arata minunat! pupici

Miha spunea...

Excelent desertul tau! Minunat arata! Cine ar putea refuza?

gaby's blog spunea...

Sarah, am vazut si eu fierte in vin dar mi se pare ca le ia toata aroma. Asa perele raman cu gustul lor divin! Merci de aprecieri, pupici :)

Antonina,merci! chiar ca sunt fine! te pup!

Miha merci frumos! o zi frumoasa sa ai!