miercuri, 20 iulie 2011

prepelițe la cuptor cu cartofi


Aceste prepelițe gustoase s-au terminat imediat și nu pentru că sunt micuțe, ci pentru că sunt nemaipomenite!
Carnea fragedă,dulce și aromată este fantastică! Merită să încercați măcar o dată!
 Ca prepelițele să fie gustoase ,
Ai nevoie de:

4 prepelițe
5 cartofi
rozmarin
usturoi
ulei de măsline
1 pahar vin alb
sare,piper

Mod de preparare:

Prepelițele se curăță. Mai au pene mici și alte organe care nu sunt tocmai bune de mâncat. După ce le-ați curățat și spălat le faceți un masaj de relaxare! Nu cu ulei de masaj, ci cu ulei de măsline. Le așezați frumos pe tavă și le presărați cu sare și piper. Puneți și cartofii cubulețe , mai presărați sare și piper și pe ei și bineînțeles nu uitați și de puțin ulei de măsline.  Mai puneți în tavă 2 căței de usturoi ,crenguțe de rozmarin și vinul. Puneți tava în cuptorul preîncalzit la foc mai mic și lăsați prepelițele să se bronzeze :D. Din când în când mai luați cu lingura puțin din sosul din tavă și puneți peste prepelițe.
Le serviți  calde alături de cartofi.
Poftă bună!

2 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Delicios!Gaby, asta e dezmat culinar:)

gaby's blog spunea...

merci teo!