marți, 5 iulie 2011

salată cu ton


Da. De unde să încep? Bine, încep de la faptul că prințesele mele iubesc peștele de orice fel.
Iar tonul dacă e fără oase , nu se mai chinuie să aleagă oase, l-ar mânca până n-ar mai putea!
Le-am învățat cu salată cu ton. E atât de gustoasă...

Ai nevoi de:
mix de salată verde
frunze de pătrunjel
morcov fâșii
ceapă roșie
roșii
ton din conservă
alune prăjite
maioneză
suc de lămâie
ulei de măsline
sare,piper

Mod de preparare:

Puneți într-un vas salata,morcovul,ceapa tăiată rondele, frunzele de pătrunjel, roșiile bucăți mai mici, tonul bucăți și amestecați. Într-un vas mai mic amestecați puțină maioneză cu sare,piper, ulei de măsline și mult suc de lămâie. Puneți sosul obținut peste salată și amestecați ușor. Presărați alune prăjite și serviți.
Dacă alunele sunt sărate reduceți adaosul de sare din sos!

Poftă bună!


6 comentarii:

sarah spunea...

o asa salata vreau si eu.am terminat tonul dar mi-am pus niste macrou la marinat in otet.cand e bun de papat incerc salata.va fi o salatata de ton fara ton dar tot cu peste.pupicei

gaby's blog spunea...

sara tonul meu era in ulei de masline, nu stiu cum e cu macrou in otet dar daca faci salata sa imi spui cum e! te pup

Antonina spunea...

de cand n-am mai cumparat ton!! mi-ai facut pofta! o cina delicioasa!! pupici

gaby's blog spunea...

Antonina pai sa cumperi ca foarte bun! te pup!

Alina---Explora Cuisine spunea...

Super bun si sanatos Gaby, si eu fac des salata cu ton, ce e drept ca cu paste, dar incerc si varianta ta, arata super bine! XoXo

gaby's blog spunea...

Alina merci frumos! Cred ca e foarte bună si cu paste. Eu mai fac pizza cu ton. E bun tonul orice i-ai face!
o zi frumoasa! :-*