luni, 4 iulie 2011

Salata Russa sau Salata Olivier


Salata Russa a fost creată de către Lucien Olivier prin anii 1860 într-un restaurant din Moscova, de aici și numele ei. Bineînțeles că rețeta era secretă și bineînțeles că a existat și cineva care să o fure ca să se bucure o lume întregă de gustul ei.
Se știa că are în compoziție  ingredientul de bază cartofi cu castraveți cruzi și acri, lăptuci,ouă ,boabe de soia, carne de pui sau  rață afumată, pește și altele toate în diferite combinații.
De aici fiecare poate să adapeze rețeta în funcție de preferințe toți spunând că este rețeta originală.

Salata mea nu știu dacă e originală și nici nu mă interesează atata timp cât eu o savurez cu plăcere!

Ca să o faci ,

Ai nevoie de:
3 cartofi mari
2 morcovi
1 ceașcă cu mazăre
1 ceapă roșie mică
castraveți acri
maioneză
suc de lămâie
ouă
sare,piper

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în coajă.Când sunt fierți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici la fel și castraveții. Morcovii curățați de coajă se fierb. După ce au fiert se taie cubulețe mici. Dacă aveți mazărea congelată se poate fierbe cu morcovii. Ceapa se taie cât se mărunt puteți.
Amestecați toate ingredientele reci. Maioneza se amestecă cu suc de lămâie și se  pune peste ingrediente.
Potriviți de sare și piper. Serviți salata cu ouă fierte.

Am mâncat mai multe feluri de salată Russa și  cu carne de pui  (aceea avea gust  mai mult de salată de boeuf), însă aceasta mi se pare cea mai potrivită pentru numele său.


Poftă bună!

8 comentarii:

FLORY spunea...

I'm back!In primul rand sa vad salata care-mi place asa mult si-n al doilea sa-ti spun ca poti participa cu cate retete vrei.Daca contin busuioc sau fructe de padure atunci sunt perfecte pentru provocare!pupici multi!

gaby's blog spunea...

bine Flory, am sa vad ce o sa mai prepar! te pup!

sarah spunea...

ete scart.parca ce conteaza daca e sau nu originala reteta.este buna,iti place atunci e perfecta.o sa incerc si eu ca arata bine.pup

gaby's blog spunea...

Asta spuneam si eu sarah! imi place si gata! pupici:*

modniza spunea...

aproape . adevarata salata olivie se face cu carne sau cu doktorskaia kolbasa. bravo! pup

gaby's blog spunea...

modniza cum spuneam cu carne seamana a salata boeuf iar eu vreau altceva!
sa inteleg doktorskaia kolbasa e un fel de salam , ca nu stiu cum sa-i spun altcumva... cu asta cred ca ar fii ok! pupici

Antonina spunea...

mie imi place, clar! pup

gaby's blog spunea...

antonina ma bucur! te pup!