joi, 29 septembrie 2011

prăjitură "fresh" cu struguri albi


O prăjitură ce trebuie neapărat încercată!

Ai nevoie de:
5 ouă
125 gr unt
12 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt
15 linguri cu făină
coajă rasă de la o lime
struguri albi

Mod de preparare:

Mixați untul cu 8 linguri zahăr până devine spumă. Separați ouăle și adăugați gălbenușurile peste unt și mixați bine. Albușurile se bat spumă tare cu restul de zahăr și se încorporează ușor peste compoziția anterioară cu gălbenușuri. Amestecați ușor până la omogenizarea compoziției și adăugați și coaja rasă de la lime apoi adăugați făina cernută  cu praful de copt lingură cu  lingură amestecând bine dar ușor după fiecare, până la terminarea sa .Puneți compoziția într-o tavă tapetată apoi adăugați multe boabe de struguri spălate dar uscate. Coaceți prăjitura la foc mediu spre mic cca 45 minute, până trece testul cu scobitoarea. Când e gata se pudrează cu zahăr .


Poftă bună!

4 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Cred ca foarte buna cu struguri!Imi place!

Antonina spunea...

apetisanta!!

Sidy spunea...

Waw cat e de bunaaaaaaaaa !
"..O prăjitură ce trebuie neapărat încercată! ..." cu siguranta!

gaby's blog spunea...

Teo, e foarte buna cu struguri! Au o aroma fantastica strugurii albi!
Antonina merci!
Sidy ,Trebuie incercata ca merita!

Va pup!