miercuri, 12 octombrie 2011

prăjitură cu portocale și smântână


Prăjitura asta trebuie neapărat făcută! Credeți-mă că deveniți dependente de ea!
Este aromată, umedă ,delicioasă și mai ales se face atât de ușor!
Ai nevoie de:
100 gr unt
1 cană zahăr
3 ouă
100 ml smantână dulce
1 cană suc proaspăt de portocale
coaja rasă de la 1 portocală
1 cană și 1/2 făină
2 lingurițe praf de copt
1 praf de sare
Mod de preparare:
Mixați untul cu sarea și  zahărul , adăugați ouăle și mixați iar. Puneți smântâna , coaja de portocală și sucul. Amestecați bine. Începeți să încorporați făina cernută cu praful de copt. Puneți compoziția rezultată în forma tapetată și coaceți la foc mai mic până trece testul cu scobitoarea. Când e gata pudrați cu zahăr. 

Fie că o serviți alături de o cafea sau o salată de fructe cu puțină frișcă prăjitura asta e fantastică!








 Poftă bună!


7 comentarii:

sarah spunea...

cred ca langa o cafea merge perfect.pupici

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Ce arome minunate.Te pup!Poate ma vizitezi si tu daca vrei.

Antonina spunea...

Si ce bine arata!! vreau si eu o bucatica

In bucatarie cu Aziz spunea...

Ce aromataaaaa!!!

Elena Stanciu spunea...

Am terminat-o, este excelentă!!!! Cu îngheţată de ciocolată.

TeoBucatar spunea...

Se vede ca are o consistenta cremoasa!Buna,buna!

gaby's blog spunea...

Sarah merge bine, bine!
Dia merci. Sigur ca te vizitez!
Antonina te rog, serveste-te doar esti ca la tine acasa! :)
Aziz merci.
Elena ma bucur ca ti-a placut si ca ai incercat reteta mea.
Teo merci frumos.

Va pup pe toate si sa aveti o zi minunata!