duminică, 30 ianuarie 2011

chec cu morcovi





Dacă până acum priveam cu o  oarecare reținere la deserturile cu morcovi , acum pot să spun că este un desert delicios și dacă nu ați încercat până acum vi-l recomand cu căldură!

Ai nevoie de:
5 ouă
200 g zahăr
7 linguri ulei
400 g morcovi rași pe răzătoarea mare
1 plic zahăr vanilat Bourbon
100 g stafide
100 g curmale uscate
50 g alune prăjite
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
300 g făină

Mod de preparare:

Ouăle se freacă spumă cu zahărul, uleiul , zahărul vanilat și morcovii.Se adaugă stafidele, alunele, curmalele mirodeniile și făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul.
Compoziția obținută se pune într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie pentru copt și se coace la foc mic timp de aprox. 1 oră.
Când e gata se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

ruladă amăruie cu portocale


Ai nevoie de:

Pentru blat:
4 oua
6 linguri zahăr
3 linguri cacao neagră
4 linguri făină
1 linguriță praf de copt
coaja rasă de la o portocală

Pentru cremă:
200 g unt
150 g zahăr pudră
200g ciocolată amaruie topită
100 ml lapte
gem de portocale

Pentru glazură:
100 g ciocolată amăruie
drajeuri de portocale


Mod de preparare:
Blatul.
Ouăle se separă.Albușurile se bat spumă cu zahărul pus pe rând. Se adaugă gălbenușurile , coaja de portocală și ingredientele uscate cernute.
Se amestecă ușor de jos în sus.Se coace la foc mic într-o tavă pătrată tapetată cu hârtie de copt.După ce s-a copt se rulează și se lasă la răcit.

Crema: Untul moale se spumează cu zahărul.Se adaugă ciocolată topită cu laptele dar răcită.Crema se lasă la rece.
Când blatul e rece se pune gem de portocale în mijloc ,se întinde crema și se rulează apoi se glazurează și orneză după preferințe.

Poftă bună!


luni, 24 ianuarie 2011

Salată aromată de fasole boabe



Ai nevoie de:
Fasole uscată  boabe 
smântână fermentată  grasă
ierburi aromatice proaspete(Cimbru, oregano , rozmarin măcinat, mărar, pătrunjel)
sare piper

Mod de preparare:
Fasolea  spălată și curățată  lăsată  în apă de seara până dimineața se spală din nou și se fierbe în două ape.
După ce fasolea s-a scurs bine de apă se amestecă cu smântână și ierburile tăiate mărunt.
Se adaugă sare și piper după gust.

Poftă bună!

marți, 18 ianuarie 2011

cârnat de casă "îmbrăcat"

Ai nevoie de:

1 cârnat de casă afumat
100 ml vin alb


Pentru aluat:
250 g faină
125 ml apă caldă
7 g drojdie
sare

Pentru uns:
1 gălbenuș 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul. Se amestecă apa cu drojdia și sarea apoi se încorporează făina.Dacă mai este nevoie se mai adaugă apă sau făină.Se lasă la crescut.
Cârnatul se taie bucăți și se prăjește în puțin ulei. Când este aproape gata se adaugă vinul se mai lasă 2 minute și se oprește focul.
O bucată din aluat se întinde subțire, se așează cârnatul și se rulează.Se pune pe tavă și se unge cu gălbenuș.
Se dau la cuptor până devin aurii.

Poftă bună!


luni, 17 ianuarie 2011

Cubulețe de pui crocante



Ai nevoie de:
Carne de pui
făină
ou
sare, piper
fulgi de porumb mărunțiți
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Se pregătesc 3 vase în care se pune făina, oul bătut cu sare și piper și fulgii de porumb.
Carnea se taie cubulețe.Se presară cu sare și piper.Se dă prin făină apoi ou bătut și fulgi.
Se prăjește în ulei bine încins.

Poftă bună!

Stafeta prieteniei


   
Am primit Ștafeta prieteniei de la Ochii verzi pe la Crăciun și abia acum am reușit să o postez.
Îmi cer mii de scuze și iți mulțumesc frumos!

1. Cand erati mici si va intrebau ce vrei sa te faci cand vei fi mare, ce raspundeati ?
Polițistă, nu știu motivul, așa îmi doream!
2. Care erau desenele animate preferate ?
Sailor  moon.
3. Care a fost cea mai frumoasa zi de nastere si de ce?
Toate au fost frumoase dar cea mai cea a fost când  soțul meu m-a dus la Veneția.
4. Ce jocuri preferate aveati ?
Ascunsa, baba oarba, șotron.
5. Ce va doreati sa faceti neaparat si inca nu ati reusit ?
Cred că am reușit tot ce-mi doream.
6. Care a fost prima pasiune sportiva si nu numai?
Gimnastica.
7. Care a fost primul cantaret/grup muzical preferat?
Andree.
8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Mos Craciun, Nicolae.
Știu și eu... toate au fost frumoase și am primit ce am cerut.

Ofer ștafeta prieteniei tuturor! 
 

duminică, 16 ianuarie 2011

Salată de legume delicioasă


Bine v-am regăsit!
Sper că v-ați distrat de sărbători și ați avut parte de clipe fericite alături de cei dragi.
Pentru început vă servesc cu o salată, după prea multe mâncăruri grele servite de sărbători cred că e numai bună.

Ai nevoie de:
salată verde
roșii
castraveți
morcovi
țelină
câteva feliuțe de ceapă roșie
ardei
măsline
brânză emmentaler
sare, piper
ulei de măsline

Mod de preparare:
Se taie legumele după preferințe și se așează pe platou.Se adaugă brânza tăiată cubulețe sare, piper  și ulei de măsline.
Se servește imediat.

Poftă bună!