luni, 21 februarie 2011

brioșe cu mere și prune uscate






Ai nevoie de:
400 g făină
200 g zahăr
3 ouă
125 ml lapte
125 ml ulei
1 linguriță coajă rasă de portocală
1 praf de copt
1 praf de sare
5 mere
prune uscate


Mod de preparare:
Ouăle se mixează cu zahărul.Se adaugă uleiul , laptele , coaja de portocală, făina cernută cu praful de copt și sarea amestecând bine apoi se adaugă merele curățate de coajă și tăiate cuburi mai mari.
Compoziția obținută se pune în formele pentru brioșe iar pe deasupra se pun prune tăiate fâșii.
Se coc la foc potrivit.


Poftă bună!

sâmbătă, 19 februarie 2011

cornulețe bicolore


Ai nevoie de:

1 kg făină 
50 g drojdie proaspătă
2 linguri zahăr
1 praf de sare
300 ml apă călduță
5 linguri ulei
coaja rasă de la o lămâie 
coaja rasă de la o portocală
3 linguri cu cacao
gem de fructe
nucă de cocos

Pentru sirop:
1 cană zahăr
1/2 cană apă


Mod de preparare:

Într-un vas se pune drojdia, 2 linguri zahăr , sarea , uleiul și apa. Se amestecă bine până s-a dizolvat drojdia. Se adaugă puțină făină și se împarte compoziția în două.
Într-o parte se pune cacaua și coaja de portocală iar în cealaltă  coajă de lămâie.Se adaugă și restul de făină în ambele părți și se frământă un aluat care se lasă la crescut 1 oră.
După ce a crescut aluatul se împarte în 5 bucăți fiecare.
Se întinde aluatul în formă de cerc suprapunând cel negru peste cel alb.Se taie în triunghiuri cu vârful în centru.Se pune pe fiecare gem de fructe și se rulează.Se coc cornurile la foc potrivit.

Siropul:Zahărul se fierbe cu apă până devine un sirop bine legat.

Când cornulețele s-au copt se dau prin sirop apoi prin nucă de cocos.

Poftă bună!







vineri, 11 februarie 2011

La mulți ani Gabriela!




La mulți ani puiuțul meu să ai noroc sănătate și fericire!

A fost ziua Găbiței !
I-am preparat un tort exact așa cum a vrut ea.
Inimioară, cu blat alb cu fulgi de ciocolată  și blat cu cacao. Jeleu cu cireșe , umplut și îmbrăcat cu frișcă.
A fost delicios , s-a terminat imediat!


Ai nevoie de:

blat de tort simplu din 6 ouă  în care am adăugat 100 g ciocolată dată pe răzătoare
blat de tort cu cacao din 6 ouă
suc de cireșe
2 pliculețe cu gelatină
cireșe din compot
frișcă

Mod de preparare:


Din gelatină și suc de cireșe am preparat un jeleu  după intrucțiunile de pe plic.
Într-o tavă tapetată cu folie alimentară am așezat cireșe din compot fără sâmburi  iar peste ele am pus gelatina. Am lăsat peste noapte.

Blaturile de tort le-am copt separat într-o formă inimioră. După ce s-au răcit le-am tăiat în două foi.
Am bătut  spumă frișca.

Am  însiropat blaturile cu suc de cireșe le-am umplut cu frișcă alternând  culorile. În mijloc am pus jeleul cu cireșe. L-am îmbrăcat cu frișcă.
A fost foarte bun! Îi țin minte gustul și acum :D  01.03.2012 





Poftă bună !