joi, 31 martie 2011

prăjitură cu ciocolată și cremă de mentă


Ai nevoie de :

Pentru blat:
125g unt
8 linguri zahăr
8 linguri făină
5 ouă
1 linguriță praf de copt
3 linguri cacao

Cremă
200 g unt
150 g zahăr pudră
mentă proaspătă
3 linguri zahăr 

Glazură:
100 g ciocolată amăruie
25 ml smântână dulce

Mod de preparare:

Blatul: Zahărul se mixează cu untul. Se adaugă ouăle, făina cernută cu praful de copt și cacaua. Compoziția obținută se coace într-o tavă tapetată , la 150 Grade C. Când e gata se lasă să se răcească.

Crema: Untul se mixează cu zahărul pudră. Menta se toacă în blender cu 3 linguri zahăr și se adaugă peste unt. Se amestecă  bine.

Glazura : Ciocolata mărunțită se topește cu smântâna.

Asamblare: Peste blat se întinde crema apoi glazura. Se ornează după preferințe.

Poftă bună!

miercuri, 30 martie 2011

pui cu orez, lămâie și măsline


Ai nevoie de :
4 pulpe de pui
300 g orez
2 cepe mici
măsline
1 lămâie
oregano
1 foie de dafin
sare,piper


Mod de preparare:

Puiul se prăjește în puțin ulei până devine maroniu.Se pune orezul spălat, cepele întregi, sucul de la lămâie, foaia de dafin, sare ,piper și apă caldă  cât să acopere carnea.Se fierbe 5 minute și se adaugă oregeno mărunțit și măsline apoi se pune cratița în cuptorul încins si se lasă la 150 grade C cca 30 min. Se mai adaugă apă dacă este necesar.

Poftă bună!

Premiu de la Evelina


Am primit acest premiu de la Evelina.
Îți mulțumesc foarte mult!

Eu îl ofer cu drag:
Reka
Stefi
viorica

Vă aștept!

marți, 29 martie 2011

prăjitură cu caramel





Ai nevoie de:

Foile:
1 ou
4 linguri zahăr
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 linguriță bicarbonat de amoniu
coaja rasa de la o lămâie
făină cât cuprinde

Crema: 
budinca preparată dintr-un plic
100 g zahăr
50 ml apă
200 g unt

Glazură:
150 g zahăr 
100 ml smântână dulce
Migdale

Mod de preparare:
Foile: Într-un vas se amestecă oul cu zahărul, uleiul, coaja de lămâie și laptele călduț amestecat cu amoniul. Se pune făină cât cuprinde până devine un aluat nelipicios.Se întind 2 foi care se coc pe fundul unei tăvi.

Crema: Zahărul se caramelizează apoi se pune apa până divine un sirop legat.Budinca se mixează cu untul apoi se pune siropul de caramel

Glazura:Zahărul se caramelizează apoi  se stinge cu smântâna și se amestecă repede.

Asamblare: Crema se întinde între foi apoi se glazureză și se ornează cu migdale.Se lasă la rece și se taie a doua zi.

Poftă bună!

luni, 28 martie 2011

cocktail fructe de mare



Ne plac mult fructele de mare!
Însă eu le prepar doar în două moduri.
Cu  paste și crocante.

Aici am pregătit un cocktail de fructe de mare ,crocante.

Ai nevoie de:
fructe de mare
sare
făină
ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Fructele de mare dezghețate se pun într-un vas( preferabil o sită ) și se pune făină și sare peste ele. Se agită vasul până când fructele nu se mai lipesc unele de altele.
Se scot din făină și se pun în ulei încins și se prăjesc câteva minute. Nu foarte mult!
Se servesc cu lămâie.

Poftă bună!


duminică, 27 martie 2011

prăjitură cu piure de castane



Ai nevoie de:

Pentru blat:
6 ouă
8 linguri zahăr
2 linguri cacao
6 linguri făină
1 linguriță praf de copt


Pentru cremă:
budincă de vanilie preparată după instrucțiunile de pe 1 plic
250 g piure de castane
100 g unt
frișcă

Mod de preparare:

Blatul: Ouăle se separă.Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă gălbenușurile, făna cernută cu cacaua și praful de copt. Compoziția obținută se coace într-o tavă tapetată , la foc potrivit.

În budinca preparată răcită se adaugă piureul de castane , untul și se mixează bine.

Asamblare: Peste blat se pune crema cu piure de castane apoi frișcă  și se ornează cu ciocolată.

Poftă bună! 

                                                                                                                         M-am inspirat de aici !

sâmbătă, 26 martie 2011

prăjitură cu nuci și bezea



Ai nevoie de:

Pentru blat
5 albușuri
8 gălbenușuri
10 linguri zahăr
150 g nuci măcinate
8 linguri făină
1 linguriță praf de copt


Pentru bezea:
3 albușuri
6 linguri zahăr
1 lingură suc de lămâie

Pentru cremă:
budincă de vanilie preparată conform instrucțiunilor de pe 1 plic
200 g unt
200 g nuci măcinate 
esență de rom

Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri zahăr
esență de rom


Mod de preparare:

Blatul: Se bat albușurile spumă cu zahărul adăugat treptat.Se pun gălbenușurile, nucile, făina cernută cu praful de copt.Se amestecă ușor și se pune compoziția într-o tavă tapetată și se coace la foc potrivit.

Bezeaua: Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie și  zahărul adăugat treptat.
Se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Se coace la foc potrivit și se lasă la răcit.

Crema: Budinca răcită se omogenizează cu untul se adaugă nucile și esența de rom.

Siropul: Se fierbe apa cu zahărul până zahărul e dizolvat.Când e rece se pune romul.
Se taie blatul în două foi și se însiropează.

Se asamblează prăjitura astfel: o foie de blat, cremă, blat , cremă, bezea și cremă.
Se ornează după preferințe.

Poftă bună!

duminică, 20 martie 2011

premii


Am primit câteva premii, unele  de ceva vreme și nu am reușit să le postez până acum.

Aceste premii le-am primit de la Denysa. Îți mulțumesc frumos !




Și acesta de la Iulia. Îți mulțumesc frumos!




Vă mulțumesc din suflet că nu ați uitat de mine!
Le ofer cu mare drag oricui dorește să le aibă!

luni, 14 martie 2011

salată de spanac



Și dacă tot a venit primăvara și pe piață încep să apară legumele proaspete , să profităm de ele!
Am făcut o salată delicioasă, de spanac proaspăt.

Ai nevoie de:
spanac
puțină ceapă 
morcov
zeamă de lămâie
ulei de măsline
sare,piper


Mod de preparare:

Spanacul se spală și se lasă la scurs apoi se taie fâșii.Se amestecă cu ceapa tăiată solzișori, morcovul tăiat fideluță 
ulei,sare , piper și zeamă de lămâie după gust.

Poftă bună!

vineri, 4 martie 2011

biscuiți glazurați


Astăzi am făcut cu prințesele mele biscuiți.Sunt preferații lor.Se distrează decupând aluatul apoi îi savurează.


200g unt
150g zahăr
2 ouă
2 linguri miere
esentă de vanilie
1 plic praf de copt
făină cât cuprinde

Glazura
80 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
arome
coloranți

Untul se omogenizează cu zahărul, se adaugă mierea,ouăle, esența de vanilie, praful de copt și făina. Se frământă un aluat care se întinde pe masa înfăinată și se decupează în diferite forme.Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 150 grade C până devin aurii.
 
Zahărul pudră se amestecă cu apa , arome si se coloreză glazura după preferințe.
Cu această glazură se decorează bisciții.

Poftă bună!