miercuri, 20 aprilie 2011

biscuiți cu caramel și ciocolată


Ai nevoie de:

Pentru biscuiți:

150 gr unt
1 cană și jumătate zahăr
4 gălbenușuri
1/2 cană lapte
3 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
4 căni făină
1 fraf de sare
*cana are 150 ml.


Pentru cremă:
100 g unt

Pentru glazură:
100 gr ciocolată topită


Mod de preparare:

Biscuiții: Untul se omogenizează cu zahărul și sarea. Se adaugă gălbenușurile, laptele și făina cernută cu praful de copt și cacaua. Se frământă un aluat fraged ușor lipicios care se întinde pe masa înfăinată, grosimea aluatului  fiind de jumătate centimetru. Se decupează biscuiții si se coc în cuptorul încins la 180 grade.

Crema: Caramelul se omogenizează cu untul moale.

Între doi biscuiți se pune un strat de cremă și se glazurează cu ciocolată topită.

Poftă bună!

marți, 19 aprilie 2011

Pește cod cu legume la cuptor



Foarte gustos!

Ai nevoie de:
3 pești cod
2 morcovi
5 cartofi
1 ceapă roșie
sare, piper

Mod de preparare:
Într-o tavă se pune un strat de folie de aluminiu ,se așează peștele curățat și condimentat ,cartofii felii , morcovii bastonașe și ceapa feliuțe.Se mai presară sare și piper și se  acoperă cu folie.
Se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru aprox. 45 minute. 


Poftă bună!

premii de la ionela și felis


Premiul acesta l-am primit de la Ionela.
Dragă Ionela îți mulțumesc frumos pentru că te-ai gândit și la mine!







Iar acestea de la Felis.
 Este o rochiță foarte interesantă!
Mulțumesc mult Felis!
Le ofer cu mare drag tuturor!

luni, 18 aprilie 2011

coșulețe dulci


Ai nevoie de:

Pentru coșulețe:
5 albușuri
15 linguri zahăr
1 lingură zeamă de lămâie

Pentru ornat:
frișcă
cireșe


Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat.La final se adaugă zeama de lămâie.
Se pune spuma în punga pentru ornat și se fac coșulețele pe hârtie de copt și se coc cca. 30 de minute
 la 100 grade C.
Când sunt gata se umplu cu frișcă și se decorează cu cireșe și glazură caramel.

Poftă bună!

glazură caramel




Ai nevoie de:

8 linguri zahăr
50 gr unt
1 ceașcă smântână dulce

Mod de preparare:

Zahărul se caramelizează. Se adaugă untul topit și smântâna dulce. Se amestecă repede și se ia de pe foc.

Se poate folosi la glazurarea prăjiturilor, la înghețată sau diferite deserturi.

duminică, 17 aprilie 2011

tort de Florii


Vreau să vă urez să aveți parte de o zi minunată!

Tortul meu de Florii este unul simplu.
 Are blat cu migdale, cremă cu ciocolată și decorat cu migdale.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
8 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri făină
1 linguriță praf de copt
100 g migdale măcinate

Pentru cremă:
500 ml frișcă
200 g ciocolată amăruie
50 grame zahăr pudră

Pentru ornat :
jumătăți de migdale decojite
ciocolată topită


Mod de preparare:

Blatul. Ouăle se separă.Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adaugat treptat. Se adaugă galbenușurile, făina cernută cu praful de copt și migdalele măcinate. Compoziția obținută se pune într-o formă tapetată și se coace în cuptorul încins.

Crema. Frișca se  bate cu zahărul pudră și se adaugă ciocolata topită.

Asamblare: Se taie blatul (eu l-am tăiat în patru felii) și se umple tortul cu cremă apoi se îmbracă în aceiași cremă și se ornează cu ciocolată topită și migdale.




Poftă bună!

joi, 14 aprilie 2011

chec simplu aromat


Nu am mai făcut de ceva vreme un chec și chiar îmi era poftă de unul aromat  și pufos!

Ai nevoie de:

5 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri făină
7 linguri ulei
1 linguriță praf de copt 
3 linguri cacao
50 g ciocolată albă
1 lingură coajă rasă de la portocală
esență de rom
esență de vanilie

Mod de preparare:

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat. Gălbenușurile se freacă puțin cu ulei și se adaugă peste albușuri. Făina se cerne cu praful de copt și se adaugă peste ouă amestecând ușor. Din această compoziție se ia cam un sfert și se pune cacaua cernută, coaja de portocală și romul. În partea albă se pune ciocolata tăiată bucătele și vanilia.
Într-o tavă tapetată se pune compoziția albă iar în mijlocul acesteia  se pune cea cu cacao.
Se coace în cuptorul încins la 150 grade până devine aurie. Se face testul cu scobitoarea. 

Poftă bună!


luni, 11 aprilie 2011

gogoșele cu miere



Aceste gogoșele sunt pentru provocarea Dulce Românie , provocare găzduită luna aceasta de Mimmi.
Din cele două ingrediente propuse și anume miel și miere am ales mierea.

Ai nevoie de:
4 căni făină
1/2 cană zahăr
1 praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță sare
4 ouă
1/2 cană ulei de porumb
1/2 cană suc de portocale și lămâie
5 linguri miere
1 lingură coajă rasă de portocală
1 lingură coajă rasă de lămâie

Pentru glazură:
1 cană suc de portocale și lămâie
1 cană miere

Mai ai nevoie de ulei pentru prăjit.


Mod de preparare:

Făina cernută se amestecă cu praful de copt , zahărul, scorțișoara și sarea. Într-un alt vas se amestecă sucul de portocale cu coaja rasă de lămâie , portocală, uleiul , ouăle și mierea. Compoziția obținută se adaugă peste făină și se frământă un aluat ușor lipicios. Din acest aluat se fac biluțe de mărimea unei nuci și se prăjesc în uleiul încins la 180 grade C. Se scot pe un servețel pentru a se scurge de uleiul în exces.

Glazura: Sucul de portocale cu lămâie se pune la fiert cu miere până devine un sirop bine legat.
Gogoșelele se dau prin această glazură și se aranjează pe un platou.

Poftă bună!

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Choix à la creme



Am făcut choix à la creme așa cum îmi plac mie.

Ai nevoie de :

Pentru gogoșele:
250 ml apă
200 ml ulei
350 ml făină
8 ouă

Pentru cremă:
4 gălbenușuri
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
100 grame amidon
500 ml lapte
esență de vanilie
frișcă

Pentru ornat:
Glazură ciocolată
frișcă
cireșe
zahăr pudră

Mod de preparare:

Apa și uleiul se pun la fiert.Când acestea fierb  se adaugă toată făina și se amestecă bine la foc mic câteva minute. Compoziția obținută se lasă să se răcească puțin apoi se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare.
Din această compoziție se fac pe o tavă cu punga pentru ornat mici gogoșele care se coc în cuptorul bine încins la foc  mare până devin aurii.

Crema: Gălbenușurile se mixează cu zahăr și zahărul vanilat , se adaugă amidonul și laptele fierbinte apoi se fierbe până se îngroașă, amestecând continuu. Când crema e rece se pune esența de vanilie.

Asamblare:  Gogoșelele se taie formandu-le un capac iar înăuntrul lor se pune cremă și frișcă bătută.
Le-am ornat cu frișcă,cireșe și ciocolată topită .
La final le-am pudrat cu zahăr.

Poftă bună!

vineri, 8 aprilie 2011

Argila


Am tot citit pe diferite site-uri despre argilă și până la urmă am hotărât să merg până la Plafar și să văd despre ce e vorba. Eu căutam argila albă însă doamna de acolo mi-a recomandat Argila supliment alimentar de la Farmec vital. Bineînțeles că am cumpărat-o a costat 8 lei și am zis de ce să nu încerc.
  Este o argilă din Munții Pădurea Craiului care are proprietăți antiseptice, antitoxice,bactericide,remineralizante, oferă reechilibrare și regenerare organismului. 
Este indicată în stări de oboseală, stres și ajută și în tratarea diferitelor afecțiuni de sănătate.
Am început cura astăzi  și ține 21 de zile timp în care se recomandă eliminarea totală a grăsimilor de origine animală și băuturilor alcoolice.

Tot de acolo mi-am mai luat și  Pudră de argilă pentru tratamente cosmetice de la ASLA Vital.
Este tot din zona Pădurea Craiului  și are în compoziție peste 20 de minerale : fier , potasiu, sodiu, calciu, magneziu,  zinc, etc. posedă virtuți antiseptice, cicatrizante, anesteziante și calmante.
Constituie un adevărat filtru UV.
Tratează tenul acneic, previne și reduce celulita, vergeturile.
În funcție de tipul de ten se prepară o mască cu miere de albine, gălbenuș, ulei de măsline, apă, diferite sucuri de fructe sau legume care se ține pe față 30 minute apoi se spală cu apă calduță.

Pot să spun că după ce mi-am aplicat masca mi-am simțit tenul hidratat ,catifelat.  Sunt foarte mulțumită de ea și o aplic o dată pe săptămână.

Sunt curioasă cum o să mă simt după cura cu argilă.
Voi ați folosit argilă?

joi, 7 aprilie 2011

macrou la cuptor


Ușor de făcut, delicios și sănătos!


Ai nevoie de:
 pește macrou
sare, piper 
 ulei

Mod de preparare:
Peștele curățat se presară cu sare și piper. Se pune într-o tavă , se stropește cu puțin ulei și se gătește în cuptorul încins, până când  este bine pătruns.
L-am servit alături de mămăliguță și cartofi natur.

Poftă bună!

miercuri, 6 aprilie 2011

cartofi cu usturoi și rozmarin


Ai nevoie de:
Cartofi
rozmarin proaspăt
usturoi
sare, piper
ulei de măsline

Mod de preparare:

Cartofii curățați se taie în sferturi și se întind într-o tavă. Se presară sare , piper  , frunzulițe de rozmarin și usturoi tăiat feliuțe. Se stropesc cu puțin ulei și se coc în cuptorul încins până devin aurii.
Sunt foarte gustoși!

Poftă bună!

marți, 5 aprilie 2011

orez cu praz



O rețetă deliciosă numai bună pentru cine ține post.

Ai nevoie de:
300 g orez
un fir praz
1 ceapă roșie
1 ardei
1 ceașcă mazăre 
1 morcov
ciuperci de pădure
ulei de porumb
sare, piper

Mod de preparare:

Orezul spălat se fierbe în apă cu sare. Într-o tigaie se pune puțin ulei de porumb , ceapa tăiată solzișori, ardeiul tăiat mai mare, morcovul rondele, prazul felii, ciupercile tăiate mare și mazărea. Se gătesc pentru câteva minute și se adaugă orez fiert. Se amestecă bine. Se mai pune sare și piper după gust.

Poftă bună! 

luni, 4 aprilie 2011

Iepurași dulci



Azi am făcut  iepurași dulci , cu scumpele mele.
Au fost foarte încântate.


Ai nevoie de:

500 g făină
1 plic drojdie
200 ml lapte
1 lingură zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuș
3 linguri miere
3 linguri ulei
scorțișoară măcinată

Pentru decor:
1 gălbenuș
2 linguri lapte
zahăr vanilat
cuișoare

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduț și se adaugă peste făină. Se pun  restul ingredientelor și se frământă un aluat fin , maleabil.

Se lasă la crescut cca 1 oră apoi se fac iepurașii.  Se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte și se pun ochii din cuișoare. Se coc la 150 grade C până devin aurii.


Poftă bună!