joi, 30 iunie 2011

băutură cu ananas



Ai nevoie de:

1/2 ananas
1 ceașcă iaurt cu aromă de vanilie
miere
suc de lămâie

Mod de preparare:

Stoarceți ananasul într-un storcator. Sucul rezultat se amestecă cu iaurtul ,miere și suc de lămâie după gust.
Serviți imediat!

Poftă bună!

miercuri, 29 iunie 2011

frappe fără cafeină


Eu nu beau cafea , însă câteodată parcă m-aș răsfăța cu un frappe. Atunci aleg orzul care nu are cafeină însă are gust de cafea. Este bun, bun!

Ai nevoie de:

1 ceșcă lapte rece
1 ceașcă smântână pentru frișcă
2 linguri orz solubil
1 lingură cacao îndulcită
1 linguriță zahăr
cubulețe de gheață
frișcă

Mod de preparare:

Se pun într-un shaker laptele, smântâna, orzul, cacaua și zahărul. Agitați cateva secunde. Puneți în pahar adăugați cubulețe de gheață și decorați cu frișcă apoi pudrați puțină cacao. Se servește imediat!

Poftă bună!  

marți, 28 iunie 2011

Ananas caramelizat cu înghețată


Un desert ... mai bine îl încercați voi, asta dacă nu l-ați încercat deja, și-mi spune-ți!
Ca să-l faci,

Ai nevoie de:

Ananas proaspăt
zahăr
înghețată caramel bună

Mod de preparare:

Se curăță ananasul și se taie 3 felii subțiri pentru o porție.Încercați să tăiați feliile la aceiași grosime.
 Se presară cu zahăr și se pun într-o tavă  cu hârtie pentru copt apoi se bagă la cuptor la 170 GC cam 15 minute. Când sunt gata și s-au caramelizat frumos se scot și se lasă să se răcească.
Se pune pe o farfurie o felie de ananas apoi o cupă de înghețată și tot așa până punem toate feliuțele de ananas.Decorați după preferințe și serviți!

Poftă bună!

luni, 27 iunie 2011

vinete umplute


Ai nevoie de:
2 vinete
200 g carne tocată de vițel slabă
2 roșii
1 ceapă mică
1cățel de usturoi
2 fire busuioc proaspăt
mozzarella
sare,piper


Mod de preparare:

Vinetele spălate se taie în două ,pe lung. Se scoate miezul cu o linguriță. Într-un vas se pune carnea, miezul de la vinete tocat mărunt, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, roșiile cubulețe mici,busuiocul tocat, sare și piper. Toate ingredientele se amestecă  bine. Se umplu vinetele  si se pun într-o tavă, se presară peste ele mozzarella bucătele mici  și se bagă la cuptorul încins, pentru aprox. 35 minute. Se servesc calde, sunt delicioase!

Poftă bună!

vineri, 24 iunie 2011

băutură răcoritoare din pepene verde



O  băutură de vară delicioasă! 
Ce poate să fie mai bun ca un pahar cu suc proaspăt, rece, cu un miros îmbietor de pepene verde, într-o zi fierbinte de vară?

Ca să  prepari  această băutură,
Ai nevoie de:

4  căni miez de lubeniță
1/4 cană zahăr
1 cană apă
cojă de lămâie felii (doar cea galbenă)
zeamă de lămâie

Pentru decor:
 lubeniță
câteva fire de melisă

Mod de preparare:

Miezul de pepene se pune într-o presă și se stoarce. Pulpa rămasă se aruncă. Se ia sucul proaspăt stors și se pune în frigider unde lasă să se odihnească.
Într-un vas mic se pune zahărul si apa. Se fierb la foc mic cam 10 minute. Spre final se pune coaja de lămâie și se lasă să infuzeze aroma. Se pune la răcit. Când e rece se strecoară și se pune siropul în frigider pentru câteva ore. 
După ce s-a răcit se amestecă sucul de pepene cu siropul, se pune zeamă de lămâie după gust ,se decorează cu bucățele de lubeniță , melisă și se servește. Se pot adăuga cubulețe de gheață , după preferințe.

Poftă bună!

miercuri, 22 iunie 2011

prăjitură cu cireșe



La îndemnul Alinei , am să particip și eu la provocarea "Dulce Românie" , provocare găzduită luna aceasta de Antonina. Ea a ales ca ingrediente cireșele și menta. Iată că m-am nimerit și eu cu Prăjitura cu cireșe. 

Ai nevoie de:

4 ouă
6 linguri zahăr
1 cană cu cireșe mărunțite 
1 linguriță praf de copt
8 linguri făină
50 g unt

Mod de preparare:

Ouăle se separă.Albușurile se bat spumă cu zahărul adăugat treptat. Se pun gălbenușurile, cireșele cu tot cu suc , untul topit și făina cernută cu praful de copt. Se amestecă ușor și se pune compoziția în tava tapetată la foc potrivit. Când e gata se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

luni, 20 iunie 2011

biscuiți cu dulceață de căpșune


Sunt niște biscuiți delicioși! Chiar dacă sunt fără ou sunt fragezi și gustoși!

Ai nevoie de:
1 cană și jumătate făină
1/2 cană zahăr
80 g unt
5 linguri iaurt gras
1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele uscate apoi se pune untul tăiat cubulețe și iaurtul. Se frământă un aluat omogen si ușor lipicios din care se formează biluțe de mărimea unei nuci și se pun pe tavă. Cu degetul se apasă în mijlocul lor să se formeze o adâncitură care se umple cu dulceață de căpșune.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 175GC timp de aprox. 20 minute.

Poftă bună! 

luni, 13 iunie 2011

Ciuperci cu vinete


Ai nevoie de:

500 g ciuperci
2 cepe
1 ceașcă vin alb
1 ceașcă smântână
50 g cașcaval
50 g unt
ulei de măsline
1 vânătă
1 chiflă
rucola
1 cățel de usturoi
sare, piper

Mod de preparare:

Ciupercile curățate se taie feliuțe, ceapa se taie julien. Într-o tigaie se pune la topit untul cu puțin ulei. Când e topit se pune ceapa, ciupercile și vinul. Se lasă să fiarbă până scade apa și se pune cașcavalul cubulețe și smântâna amestecând continuu. Se potrivește de sare și piper și se ia deoparte.

Vânăta spalată se taie felii groase de 1 cm la fel și chifla și se pun pe grătar presărate cu sare și piper. 
Când pâinea e caldă se freacă cu usturoi.

Se aranjează pe un pat de rucola o felie de pâine, una de vânătă și ciuperci. Presărați parmezan și serviți.

Poftă bună!

vineri, 10 iunie 2011

tort pentru iubi meu!



Este tortul făcut pentru iubi meu care azi într-o zi de 10 (iubi meu de nota 10!) împlinește o frumoasă vârstă.
La mulți ani , te iubesc mult și să fii fericit!

La ornarea tortului au participat și prințesele mele, bine , mai mult la păpat ciocolată si căpșune.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
6 ouă
8 linguri zahăr
6 linguri fănină
50 g pudră de migdale
1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
100 g ciocolată albă
400 g căpșune

Pentru ornat:
200 g ciocolată cu lapte
căpșune

Mod de preparare:

Blatul: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă gălbenușurile apoi  făina cernută cu praful de copt si pudra de migdale.Se amestecă ușor. Compoziția obținută se cooace în tava tapetată la foc mediu. Când e gata se lasă să se răcească și se taie în două foi.

Crema: Într-un vas se mixează mascarpone cu frișca adăugată treptat. La final se pune ciocolata topită (dar rece) si se mixează bine. Crema se lasă la rece câteva ore înainte de a fi pusă pe blat.

Glazura: Ciocolată tăiată bucați se topește pe baie de aburi cu puțină smântână.

Asamblare: Se pune o foaie de blat pe platou și se întind pe ea căpșunele tăiate felii. Se întinde crema si foia rămasă de blat. Se imbracă în ciocolată topită și se ornează cu căpșune ,după preferințe.

Poftă bună!

Am să revin cu o feliuță , încă nu l-am tăiat!

joi, 9 iunie 2011

tocăniță de vită


Ai nevoie de:
600 g pulpă de vită 
4 cepe mari
1/2 ardei gras
1 cană roșii fără piele în sos de roșii
sare, piper

Mod de preparare:

Carnea tăiată bucăți se prăjește în puțin ulei până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa tocată mărunt și ardeiul. Se pune o cană cu apă caldă , se acoperă și se lasă să fiarbă (amestecând din când în când)
 la foc mic cam 1 oră. Se mai adaugă apă dacă e nevoie.După ce a trecut timpul și carnea e fiartă se pun roșiile,sare și piper după gust și se mai gătește puțin.
Se sevește cu cartofi natur și ardei iute.

Poftă bună!

miercuri, 8 iunie 2011

pui cu morcovi și măsline verzi



Ai nevoie de:

4 pulpe de pui 
ardei gras roșu și galben
1 ceapă medie albă
1 ceapă medie roșie
1 roșie
3 morcovi 
1 cană măsline verzi 
sare, piper
ulei

Mod de preparare:

Puiul se prăjește în ulei cu puțină apă până se pătrunde ușor. Se scoate într-o farfurie. În uleiul rămas se pune ceapa tăiată mărunt și se prăjește apoi se adaugă  roșia și ardeii tăiate cubulețe, morcovii rondele și măslinele. Se pune puiul înapoi în oală , se pune sare,piper și se mai fierbe 15 minute.
Se servește presărat cu pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!

sâmbătă, 4 iunie 2011

midii cu sos


Cred că fiecare restaurant italienesc servește " Cozze alla marinara".  Aseară le-am făcut și eu! 
Bine, nu a fost ca la restaurant unde doar te așezi , comanzi și cineva îți aduce o farfurie mare cu midii!
 Acasă trebuie să le cureți și toate cele dar merită !
Au fost bune, bune!


Ai nevoie de:
1 kg midii
1 cană sos de roșii
1 ceașcă vin alb sec
4 căței de usturoi
1 legătură mare de pătrunjel
ulei de măsline
sare,piper

Mod de preparare:

Midiile se curăță bine! Se ia fiecare în parte , i se trage firul care este între cele două jumătăți și se freacă bine cu un burete aspru sub jetul de apă. 
Într-un vas mai  înalt se pune ulei de măsline, pătrunjelul tocat  mărunt și usturoiul pisat. Se prăjește puțin apoi se adaugă sosul de roșii și vinul  dupăcare midiile și sare cu piper. Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă cca. 10-15 min. După ce a trecut timpul și toate midiile s-au deschis, sunt gata! 
Se servesc presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

vineri, 3 iunie 2011

ruladă cu dulceată de căpșune și ciocolată


Bine v-am regăsit! 
A trecut mai bine de o lună de când nu am mai scris și imi era oarecum dor de voi!

Vă întâmpin cu o ruladă delicioasă!

Ai nevoie de:

Pentru blat:
7 ouă
9 linguri zahăr
40 g amidon
1 lingură cacao
4 linguri făină
1 linguriță praf de copt

Pentru umplut:
Dulceață de căpșune făcută acasă

Pentru glazură:
100 g ciocolată cu lapte


Mod de preparare:

Blatul: Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă gălbenușurile si ingredientele uscate cernute împreună. Compoziția obținută se coace în tava tapetată la foc mediu. Când e gata se ruleză într-un prosop umed presărat cu zahăr și se lasă la răcit.
Când e rece blatul se  dezrulează , se întinde dulceața și se rulează înapoi. 
Se glazurează cu ciocolată  topită și se ornează după preferințe.

Poftă bună!



joi, 2 iunie 2011

dulceață de căpșune



Ai nevoie de:

1 cană căpșune
1 cană zahăr
2 linguri apă
1 lingură zeamă de lămâie
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Zahărul cu apa se fierb până devin un sirop. Se adaugă căpșunele tăiate felii sau întregi depinde de mărimea lor.Se fierbe cam 30 min. timp în care se îndepărtează cu spumiera ,spuma formată. Cu 5 minute înainte de a lua-o de pe foc se adaugă zeama de lămâie și zahărul vanilat.

Poftă bună!