joi, 29 septembrie 2011

prăjitură "fresh" cu struguri albi


O prăjitură ce trebuie neapărat încercată!

Ai nevoie de:
5 ouă
125 gr unt
12 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt
15 linguri cu făină
coajă rasă de la o lime
struguri albi

Mod de preparare:

Mixați untul cu 8 linguri zahăr până devine spumă. Separați ouăle și adăugați gălbenușurile peste unt și mixați bine. Albușurile se bat spumă tare cu restul de zahăr și se încorporează ușor peste compoziția anterioară cu gălbenușuri. Amestecați ușor până la omogenizarea compoziției și adăugați și coaja rasă de la lime apoi adăugați făina cernută  cu praful de copt lingură cu  lingură amestecând bine dar ușor după fiecare, până la terminarea sa .Puneți compoziția într-o tavă tapetată apoi adăugați multe boabe de struguri spălate dar uscate. Coaceți prăjitura la foc mediu spre mic cca 45 minute, până trece testul cu scobitoarea. Când e gata se pudrează cu zahăr .


Poftă bună!

joi, 22 septembrie 2011

spumă de ciocolată


Iubesc lămâile! Nu se poate să nu am în casă lămâi! 
Iubesc ciocolata! Este atât de elegantă!

Iar dacă ciocolata se combină cu aroma lămâii ... nebunia mea! 

Am văzut la Ina o spumă din ciocolată care m-a făcut să stau cu gandul numai la ea. Azi am făcut-o!
Vă poftesc la o porție, mai aaam!
Cum spuneam rețeta am vazut-o la Ina , nu stiu cine a "inventat-o" :D ,de unde a inceput originalul, că m-aș duce personal să felicit persona în cauză. M-am abătut de la câteva reguli impuse de Ina. 
Cum ar fi :
Ciocolata nu este una scumpă dar nici ieftină.
Nu am folosit mixerul. Poate nu toată lumea are mixer (exemplu: Eu! :D  -e în vacanță)
Vasul în care am făcut spuma nu era din sticlă ci din porțelan.( nu cred că este vre-o diferență)

Ca să te bucuri de o clipă de răsfăț,

Ai nevoie de:

100 g ciocolată neagră ( a mea a avut minim 50 % cacao)
75 ml apă
coajă de lămâie
gheață


Mod de preparare: 
Puneți într-un vas gheață. Peste gheață puneți alt vas și începeți distracția!

Tăiați ciocolata bucățele.

Adăugați apa peste ea într-un vas , și topiți la foc mic apoi adăugați coajă rasă de lămâie.

Puneți ciocolata topită în vasul de deasupra gheții și începeți să bateți cu bătătorul  sau mixați.
Eu am batut vre-o 3-4 minute nu foarte tare. O să observați ca ciocolata începe să lege după bătător și se deschide ușor la culoare. Este gata atunci când a devenit o spumă pufoasă.

Puneți spuma în ce vreți voi și serviți cu mare poftă! 


Poftă bună!


salată de pere cu mango



Am cumparat si eu mango! Să nu râdeți dar pană acum nu m-a tentat , pană am gustat o înghețată de mango și am fost dezamagită de gustul ei iar Sarah  acum ceva vreme mi-a spus : Gustă fructul mango , nu o înghețată ! diferența este ca între o portocală și un suc Fanta (pe care îl urăsc!) Zis și făcut! Clar diferența există!

Am făcut o salată bună, bună în combinație cu pere.

Ai nevoie de:

1/2 fruct mango
2 pere
3 linguri zahăr
100 ml apă
coajă de lămâie

 Mod de preparare:

Curățați perele si fructul mango de coajă și tăiați-le cubulețe la aceiași dimensiune. Puneți-le toate într-un vas.
 Zahărul se fierbe cu apa până devin un sirop  bine legat. Cand e gata  radeți puțină coajă de lămâie și puneți siropul peste fructe. Seviți salata cu biscuiți cu lămâie și bucăți mari de pere.

Poftă bună!


Rețetă participantă la provocarea Dulce Românie, găzduită luna aceasta la Betty .

marți, 20 septembrie 2011

cotlet de porc cu vinete la cuptor


Un prânz delicios!

Ai nevoie de :
Cotlet de porc
vinete
morcovi
roșii
ulei de măsline
sare,piper

Mod de preparare:

Vinetele și roșiile se taie cubulețe de aceiași dimensiune.Morcovii feliuțe. Se pun toate într-un vas și se amestecă bine cu 3 linguri ulei de măsline, sare și piper. Se pun într-o tavă  alături cotlet  uns și el cu puțin ulei ,sare, piper și se gătesc în cuptor la foc mediu amestecând din când în când până legumele devin moi iar carnea e pătrunsă.

Serviți mâncarea caldă.

Poftă bună!


Rețetă participantă la provocarea Dulce Românie găzduită luna aceasta de Betty.

luni, 19 septembrie 2011

ruladă "Apus de soare"


Vă spuneam aici cât de bună este combinația piersici-caramel.
Azi am facut o ruladă cu aceiași combinație. O nebunie! în sensul bun bineînțeles :D

Ai nevoie de:
4 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

2 gălbenușuri
80 gr unt
8 linguri zahăr

Pentru ornat:
2 linguri zahăr brun(se poate și din cel normal)

Mod de preparare:
Separați ouăle . Bateți spumă tare albușurile cu zahărul adăugat treptat. Adăugați găbenușurile și amestecați ușor. Cerneți făina cu praful de copt și adăugați câte o lingură peste spuma de ouă. Compoziția obținuță se pune în tava tapetată și se coace la 175 GC până trece testul cu scobitoarea. Când e gata rulați blatul într-un prosop umed.


Crema: Gălbenușurile se spumează cu zahărul și se fierb pe baie de aburi până se întăresc ușor. Răciți și încorporați untul moale spumând crema. Adăugați ce arome vă plac.

Pe blatul desfăcut se pune un strat de dulceață de piersici și crema apoi rulați înapoi. Ornați cu zahărul topit și serviți.



Poftă bună!

miercuri, 14 septembrie 2011

cremă de lămâie cu bezea


Crema asta am făcut-o ieri, însă voi o vedeți azi :D
O cremă fină , delicioasă care atunci când o mănânci ai vrea să nu te mai oprești! 

Ca să te bucuri de un astfel de desert ,
Ai nevoie de:
Pentru cremă:
200 ml lapte
coaja de la o lămâie
4 linguri zahăr
2 gălbenușuri

Pentru bezea:
2 albusuri
5 linguri zahăr
1 lingura suc de lămâie

Mod de preparare:

Crema. Puneți laptele la fiert cu  coaja de lămâie tăiată cu curățătorul de legume. Fierbeți până laptele devine galben. Opriți focul, acoperiți și lăsți să se răcească la temperatura camerei. 
Gălbenușurile se spumează cu zahărul apoi se adaugă treptat laptele rece amestecând continuu până la omogenizarea compoziției. Puneți iar să fiarbă amestecând continuu până se îngroașă. 
Puneți crema în forme și începeți să faceți bezeaua.
Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat și sucul de lămâie. 
Puneți cu lingura spuma peste crema de lămâie și puneți formele în cuptorul bine încins la 200 GC 
 pe functia grill cca 3 minute cu ușa cuptorului întredeschisă  
apoi opriți focul și mai lăsați 2 minute cu ușa închisă.




 Servită caldă sau rece crema e fantastică!

 

Poftă bună!

marți, 13 septembrie 2011

pui prăjit în unt


De câte ori  nu v-ați  întrebat : Ce fac cu puiul după ce-l scot din supă?
Și eu mă întreb de fiecare dată același lucru! 


Azi l-am făcut în unt. Este grozav! Cu condiția să folosiți un unt bun, de calitate.

Ai nevoie de:
Carne de pui
unt
sare


Mod de preparare:
Puiul l-am fiert.L-am folosit pe cel scos din supă. L-am mai pudrat cu puțină sare șiii  în tigaia cu unt încins cu el!
Untul nu era încins tare ,  să fie topit și fierbinte.
Focul trebuie să fie mic și se întoarce puiul în unt din când în când.Se prăjește până prinde o culoare frumoasă rumenie.
Se scoate pe farfurie și cât se răcește se mai pune cu lingura unt din tigaie ca să prindă crustă.
Al meu nu prea are că nu a avut timp să se răcească.
Se servește cu cartofi și salată sau cu ce vă poftește inima!

Poftă bună!

luni, 12 septembrie 2011

piure de măr cu fruct de cactus

Acesta este fructul de cactus. Vineri când mergeam prin piață ce văd eu acolo ? Niște fructe foarte interesante și cum eu sunt curioasă din fire ,logic că am cumpărat câteva ,cam 1 kg :D  Stiți ce am făcut apoi? Ajunsă în mașină nerăbdătoare le-am luat în mână să le admir că doar trebuia să fac cunoștință cu ele așa am făcut cunoștință și cu țepii lor! Acasă Găbița la fel , fetița mamei, cât mai seamănă ea cu mama! Seara cu penseta eram în căutarea țepilor. Niște ace mici, aproape invizibile dar care înțeapăăă... în casă se auzea am un țep și aici , și aici... offf. Treaba e că nici acum nu m-am învățat minte și , și acum le înfrunt cu mâna goală :))
  Toate se compensează cu gustul lor. Au sâmburi mărișori și tari care se papă :) Pulpa este dulce-acrișoară care diferă la culoare de la fruct la fruct (depinde cât de copt e)  cu un gust de pepene verde cu galben cu pară ceva pe acolo . E bun, bun, bun!



Ce am făcut cu ele? Le-am mâncat simple și am mai făcut ceva care să le pună în valoare gustul. 
  Piure de măr cu fruct de cactus.



 
Ai nevoie de: 
Pentru 1 porție.

1 măr 
 1 fruct de cactus
20 gr ciocolată albă 
suc de lămâie
1 lingură cu zahăr

Mod de preparare:
Mărul l-am curățat de coajă și l-am tăiat bucățele mici pe care le-am fiert cu suc de lămâie și zahăr. Când a fost fiert l-am scurs de apă  și pasat apoi piureul rece l-am amestecat  cu ciocolata topită.
Un fruct de cactus l-am golit de miez și am fărâmițat miezul cu furculița. 
Într-un pahar am pus un strat de piure de măr miezul de fruct de cactus și încă un strat de piure de măr. Am decorat și servit.




Poftă bună!

duminică, 11 septembrie 2011

Am revenit și La mulți ani mie!!!

Ei dragele mele să știți că am avut o lună  și ceva foarte încărcată!
Mi-a fost dor de blog, de voi , cu toate că recunosc nu m-am putut abține și am mai aruncat câte un ochi din când în când la ce ați mai făcut!
Să nu aveți impresia că am stat degeaba!! Nuuu ! 
Zilele trecute am făcut un tort pentru o verișoară am lucrat la el jumătate de zi și ca să fie toate bune pentru Găbița care a început să urle: De ce ai dat tortul Steluței(verișoara)? Seara pe la orele 21-22 ce credeți că făceam? Tort... răspuns corect! Și nu unul oarecare ci Tort Căpșunica pe care l-am făcut așa cum mi-am adus eu aminte că era ,de la desene. Să nu-mi spuneți că nu seamănă. Da?
  Acesta este tortul pentru verișoara mea.
Este un tort Doboș cu ness și ciocolată.






 Fetițele mele cu tortul lor Căpșunica. Foarte fericite!






Sâmbătă 2 sept. am facut un tort pentru cumnata mea , care și-a serbat ziua de naștere.
La mulți ani Viki, multă sănătate și fericire îți doresc!


Și acesta este TORTUL MEU pentru că astăzi  împlinesc  ..1 ani!
Și ca de fiecare dată când e vorba de tine n-ai chef ... am făcut un tortuleț simplu. Să fiu eu fericită :D