marți, 10 ianuarie 2012

biscuiți aromați



Niște biscuiți foarte buni alături de un pahar cu lapte.

Ai nevoie de :

2 ouă
5 linguri cu zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
10 linguri cu ulei
10 linguri cu lapte
2 linguri cu cacao
coajă rasă de portocală
coajă rasă de lămâie
2 lingurițe praf de copt
făină


Mod de preparare:

Mixați ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin o spumă albă. Adăugați uleiul , laptele și mixați iar.  Împărțiți compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugați caacua și coaja de portocală iar în cealaltă coaja de lămâie. Începeți să încorporați făină cernută cu praf de copt în ambele compoziții și frământați  aluat nelipicios.

Întindeți aluaturile în două foi mari groase de maxim jumătate de cm. Le suprapuneți  și mai întindeți încă o dată pe amândouă să se lipească și rulați aluatul. Tăiați biscuiții( groși de max. 1/2 cm) și coaceții la foc mediu până devin crocanți. Când sunt gata pudrați biscuiții cu zahăr și serviți.

Poftă bună!

5 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Buni si arata foarte bine ! Chiar acuma pregatesc si eu cu portocale si nuci! Pupicei!!

Antonina spunea...

Dulcegaria asta cu portocale si lamaie merge tare bine pt provocarea lunii ianuarie. Deliciosi ! Te pup

Sidy spunea...

Cat de bine arata !!!
Savurosi !
Bravo...te tzuc !

gaby's blog spunea...

Adela cred ca si biscuitii tai au fost deliciosi.

Antonina chiar am să o inscriu si pe asta.

Sidy merci mult

Vă pup ! O duminica frumoasa!

Corina spunea...

Foarte fain arata, aromati, numai buni de papat! :)