miercuri, 22 februarie 2012

tartă cu afine roșii și cireșe


Ai nevoie de:

200 gr unt
1 gălbenuș
3 linguri zahăr
făină

Umplutura:
afine roșii 
cireșe
10 linguri zahăr
3 linguri cu amidon
coajă de lămâie
zahăr vanilat

Mod de preparare:

Untul rece se mixează cu zahărul și gălbenușul. Se încorporează făină și se frământă ușor nu mult timp până devine un aluat nelipicios. Se lasă la rece.

Afinele și cireșele se lasă la dezghețat și să se scurgă de suc într-o strecurătoare. După ce s-au scurs de suc se pun într-un vas și se amestecă cu 10 linguri cu zahăr , coajă rasă de lămâie și amidon. Se fierb până se leagă.

Aluatul se întinde într-o foaie groasă de max 1 cm. și se pune în forma de tartă.  Se pune umplutura  iar deasupra se împletește aluatul rămas. Se coace la foc mic până devine aurie.

Poftă bună!

2 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Miroase a vara aici la tine.Te pup!

TeoBucatar spunea...

Cred ca a fost minunata!Pupici!