luni, 20 februarie 2012

tort cu cremă de vanilie și cacao


Tortul a fost făcut după preferințele celei care l-a comandat.

Ai nevoie de:

blat de tort simplu din 12 ouă

Pentru cremă:

2 pachete cu unt
500ml lapte
5 gălbenușuri
10 linguri zahăr
5 linguri amidon
3 linguri cacao
esență de vanilie


Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert.Gălbenușurile se amesteca cu zahărul si amidonul. Cand fierbe laptele se amesteca cu compozitia de galbenusuri si se continua fierberea 3-4 minute amestecand continuu.  Se răceste crema  și se încorporează untul moale, cu mixerul. Se imparte crema în două părți. Într-una se pune esența de vanilie iar în cealaltă cacaua.
Blatul se taie în 3 foi și se insiropează. Se umple cu cremele făcute anterior și se decorează după preferințe.

Poftă bună!


2 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Un tort foarte gustos si frumos.Pup!

felis spunea...

Tare bun trebuie sa fie!...