duminică, 15 ianuarie 2012

ciuperci umplute cu gorgonzola picantă


Foarte delicioase mai ales dacă vă place și gorgonzola.

Ai nevoie de:
5 ciuperci
puțină șunculiță de porc
1  cățel de usturoi
2 linguri cremă de brânză
1 lingură cu pesmet
sare, piper
oregano
gorgonzola picantă 
ulei de măsline

Mod de preparare:

Curățați ciupercile de piele  și codițe. Tocați codițele ciupercilor și șunculița  mărunt. Prăjiți-le în puțin ulei de măsline. Când sunt rumenite adăugați usturoiul tocat mărunt și crema de brânză. Puneți sare și piper după gust. Luați tigaia de pe foc și adăugați pesmetul și oregano.  Umpleți pălărioarele  ciupercilor cu compoziția obținută iar deasupra puneți o bucată generoasă de brânză gorgonzola picantă.
Coaceți ciupercuțele în cuptor cam 7 minute și serviți-le neapărat cu o salată cu rucola și ceapă verde.

Poftă bună!

Să aveți o duminică minunată și frumoasă ! 
P.S. La mine ninge de ieri chiar și acum. Am fost și la săniuș :D noroc că am cu cine:)

marți, 10 ianuarie 2012

biscuiți aromați



Niște biscuiți foarte buni alături de un pahar cu lapte.

Ai nevoie de :

2 ouă
5 linguri cu zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
10 linguri cu ulei
10 linguri cu lapte
2 linguri cu cacao
coajă rasă de portocală
coajă rasă de lămâie
2 lingurițe praf de copt
făină


Mod de preparare:

Mixați ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin o spumă albă. Adăugați uleiul , laptele și mixați iar.  Împărțiți compoziția în două părți egale. Într-o parte adăugați caacua și coaja de portocală iar în cealaltă coaja de lămâie. Începeți să încorporați făină cernută cu praf de copt în ambele compoziții și frământați  aluat nelipicios.

Întindeți aluaturile în două foi mari groase de maxim jumătate de cm. Le suprapuneți  și mai întindeți încă o dată pe amândouă să se lipească și rulați aluatul. Tăiați biscuiții( groși de max. 1/2 cm) și coaceții la foc mediu până devin crocanți. Când sunt gata pudrați biscuiții cu zahăr și serviți.

Poftă bună!

vineri, 6 ianuarie 2012

Băutură din suc de portocale , aromată



Mitinita găzduiește provocarea Dulce Românie luna aceasta. Unul dintre ingredientele alese sunt citricele. 
Am făcut și eu o băutură aromată cu portocale.

Ai nevoie de:

200 ml suc de portocale proaspăt stors
1 lingură cu miere
scorțișoară
cuișoare
150 ml șampanie sau apă minerală

Mod de preparare:

Încălziți mierea cu scorțișoară și cuișoare. Adăugați sucul de portocale și amestecați bine. Puneți și șampania sau apa minerală  și serviți . 

Vă invit și pe voi la un pahar! 

Poftă bună!

duminică, 1 ianuarie 2012

La mulți ani!








 Prăjiturile mele de Anul nou. Desigur fără ouăle umplute  care nu-s prăji' :D

Un pahar cu șampanie pentru voi! 
Să aveți un an nou așa cum vi-l doriți!